26 Ekim 2007

Alpet'e Kırmızı Kart!

İstiklal Marşı'nın reklam malzemesi olarak kullanılıp kullanılamayacağı tartışıladursun, Türkiye Futbol Federasyonu, Alpet'e aşağıdaki ihtarnameyi yollayarak reklamın durdurulmasını talep etti. Şimdi top Alpet'te ve Alpet ceza sahasına giriyor!
"Yayınlanmakta olan reklam filmi; “Milli Futbol Takımı”nı çağrıştıran öğeleriyle, tüketici üzerinde firmanızın “Milli Futbol Takımı”na ait birtakım hakların sahibi olduğu yönünde yanıltıcı ve rekabete aykırı izlenim oluşturmakta, dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na ait pazarlama haklarının ekonomik değerini düşürerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun mevcut sponsorlarının yüksek bedeller ödeyerek sahip oldukları bazı münhasır haklara tecavüz niteliği taşımaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu 3813 sayılı Kanun ile sahip olduğu “Milli Futbol Takımları”na ait tüm haklardan herhangi birinin kullanımı konusunda firmanıza izin(sponsorluk vb.) vermemiş, taraflar arasında buna ilişkin herhangi bir sözleşme imzalanmamıştır. Bu sebeple işbu ihtarnamenin keşide edilerek yayınlanmakta olan ve “Milli Futbol Takımları” konulu reklam filminin yayından kaldırılmasını ihtar etme zarureti hasıl olmuştur.”

Hiç yorum yok: