30 Nisan 2008

Emir Kusturica Mavi Jeans Filmi Çekti



Vatan Gazetesinde yer alan haber aşağıda filmin kendisi yukarıda...
Emir Kusturica imzası taşıyan 'Mavi Jeans'in reklam filminde Nejat İşler damat; Maria Petroniyeviç de gelin oldu...

Belgrad yakınlarında, Tuna Nehri kıyısında, alabildiğince yeşil bir arazide çekilen reklam filmi, istemediği bir evliliğe zorlanan genç kızın, peşindekilerden kaçarak sevdiği adama ulaşmasını konu alıyor.

Birkaç dakikalık reklam filminde şen şakrak bir hava estiren müziğin babaları ise, No Smoking Orchestrası. Kendileri oyuncu kimliklerini de konuşturuyor. Mavi'nin 'Kafana Göre' konsepti, Emir Kusturica'nın objektifiyle görsel bir şölene dönüşürken, sevdiğine kavuşan gelinin ve damadın mutluluğunu izlemek de bir o kadar keyif verici.

Şamata, gırgır, aksiyon hepsi bu reklamda. Damadın ve gelinin kim olduğunu söylemeye gerek yok aslında ama hadi söyleyelim; Nejat İşler, damat, Emir Kusturica'nın Bana Söz Ver adlı filmindeki başrolüyle çıkış yapan Maria Petroniyeviç ise gelin.

Kusturica, gençleri kafasına eseni ve gönlünün dilediğini yapmaya davet eden reklam filmini, 1995'te Cannes'da Altın Palmiye kazandığı Yeraltı adlı filmin final sahnesinden yola çıkarak tasarlamış.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Mavi Jeans'in Kafana Göre teması kapsamında önce Oliviero Toscani ile yaptığı çekimlere hayran kalmıştım şimdi de büyük usta Kusturica'ya çektirdikleri bu neşeli, şenlik havasındaki reklamla karşımıza çıktılar. Gerçekten çok başarılı olmuş. Renkler, tazr, nazar boncuğu ve tabii ki müzik. yapanların ellerine sağlık çok güzel olmuş